Thursday, 31 May 2018

Kembar Warna dari Minlon & Setiawangsa

[edit pada 31 Julai 2017 - konsep "booked & locked" ialah konsep yg diamalkan oleh aku sendiri untuk mengelakkan diri ini dari tertipu / ditipu / dll...oleh itu sesiapa yg tidak bersetuju @ tidak mahu bekerjasama dalam konsep ini, maaf, anda tidak akan dilayan...konsep ini juga adalah untuk melindungi hak-hak aku & pelanggan...dan konsep ini berdasarkan kepada 'siapa yg bayar dulu dialah yg akan diutamakan...sekian, terima kasih...]
lokasi Pomen Pokok Ceri adalah di Putrajaya...jadi kpd sesiapa yg GOOGLE Pomen On Wheel sila ambil maklum...sekian, terima kasih...


بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
dan Salam Sejahtera,

Syukur kepada-Mu Ya ALLAH, sekali lagi kami telah berjaya dengan izin-Mu Ya ALLAH..kalini aku layan buat keje 1 secara solo dan yg ke2 secara beregu dgn partner...jom layan gambar mana yg ada je ye...

@ Minlon...


Pemilik kereta ni ngadu katanya minyak power steering terlalu cepat sangat habisnya...ianya bermula sejak dari kes terlanggar divider sebab nak elak dari terlanggar lori...bila keta dah sampai, tengok keadaan paip power steering tu yg sebelah bawah dah memang ada kesan pecah + kemik yg mana minyak power steering meleleh sentiasa...tapi maaf banyak2 sbb gambar memang tak sempat nak snap sebab aku buat keja solo...semasa memula tengok posisi nak tukar paip tu, ternampaklah perkara yg sememangnya sangat bahaya jika dibiarkan iaitu pulley timing belt...dah merekah / pecah dah getak seal tu tp pemilik kata tangguh dulu sebab kewangan xmengizinkan...


bukti...

getahnya dah keras / merekah...

close-up...




@ Setiawangsa

Kalini aku layan beregu dgn partner di Setiawangsa...cuaca memang sangat2 saspen masatu...kejap mendung kejap cerah...tapi Alhamdulillah Ya  ALLAH, dengan izin-Mu, kami berjaya menyiapkan kerja2 baikpulih kenderaan tersebut...tapi gambar memang xsempat nak snap sebab sibuk...layan je mana yg ada ye...






dh bukak termostat, baru tau kenapa keta ni susah sangat nak start...TDC sensor dh dipecahkan...


bukti...



Syukur Alhamdulillah YA ALLAH, dengan izinmu kami berjaya membaikpulih kereta ini...diharap agar pemilik kereta ini berpuashati dgn hasil kerja kami...

"Sememangnya kt muka bumi ni ramai manusia kaki penipu pembelit dan segala bagai...kadang tu ada juga yg jenis buat xreti je & selamber buat muka x malu bila berdepan...bukan nk ungkit tapi dh memang itu adalah HAK...tp xpe, aku redha je kerana ALLAH S.W.T Maha Berkuasa KeAtas Segala2nya..."

Ya ALLAH, sesungguhnya aku benar2 bersyukur kepada-MU YA ALLAH...sungguhpun kami ini dilabelkan sebagai Pomen Cap Ayam yg mana kami tidak memiliki sebarang sijil kelayakan, kami tetap berjaya membaikpulih kenderaan ini YA ALLAH...sesungguhnya Engkaulah Yang Maha Berkuasa Ke Atas Segala-galanya YA ALLAH...
Syukur Pada-MU Ya ALLAH kerana Engkau telah mempermudahkan urusan tersebut...

Pomen Pokok Ceri @ Atan - 0106315942

No comments: