Sunday, 29 October 2017

MIX Again...


[edit pada 31 Julai 2017 - konsep "booked & locked" ialah konsep yg diamalkan oleh aku sendiri untuk mengelakkan diri ini dari tertipu / ditipu / dll...oleh itu sesiapa yg tidak bersetuju @ tidak mahu bekerjasama dalam konsep ini, maaf, anda tidak akan dilayan...konsep ini juga adalah untuk melindungi hak-hak aku & pelanggan...dan konsep ini berdasarkan kepada 'siapa yg bayar dulu dialah yg akan diutamakan...sekian, terima kasih...]
lokasi Pomen Pokok Ceri adalah di Putrajaya...jadi kpd sesiapa yg GOOGLE Pomen On Wheel sila ambil maklum...sekian, terima kasih...


بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
dan Salam Sejahtera,

Syukur kepada-Mu Ya ALLAH, sekali lagi kami telah berjaya dengan izin-Mu Ya ALLAH..kalini aku buat post mix lg sebab kesuntukan masa...jom layan...


Feul Pump Satria Neo Putih


Pemilik kereta tersebut telah menghubungi aku & meminta bantuasn untuk menukarkan feul pump kereta beliau...dan kereta beliau telah tersadai ditepi jalan masuk menghala ke Presint 10 Putrajaya...setelah abis waktu bekerja akupun bergegas menghala ke lokasi beliau...jom layan gamar mana yg ada k...



bukti...

lokasi feul pump tersebut...

setelah siap proses membuka dan memasang feul pump yg baru...





flat purple dari Melaka


Bertempat di Melaka, aku dtg pd hari Sabtu dan tiba pd lewat petang jgkla sbb highway jammed...proses tukar bom, servis electric pump, sunat dan tukar plug berjalan dgn lancar, Alhamdulillah...dan ada satu lagi kereta dtg utk minta aku cek dan diagnose apakah kerosakan kereta tersebut...jom layan gambar k...



bukti...

bukti lg...

bom yg lama...

2nd close-up...

electric pump yg xpernah disentuh...

dah teruk sangat dah leaking enjin gasket tu...





Silver dari Bukit Beruntung,


Ini adalah kali kedua aku buat pembaikpulihan kereta ini sebab dulu masa bukak kereta ni tengok clutch pumpnya memang dah leaking teruk...katanya telah diservis tapi nak buat macamana dah kena tipu hidup2...post JUJUR tu merujuk kepada kes ni...so proses mcm biasa la buka clutch pump dan sebagainya...tapi bila nk test mmg xboleh sebab alternator kereta ni dh rosak...kena tukar alternator dulu barulah boleh nk start...


memang xpernah bukak langsung ni...


bukti...

isi perut clutch pump...

setelah siap cuci dan servis...

setelah siap cuci dan servis 2...






Si Biru dari Cheras, KL...


Kalini berlokasi di Cheras KL...pemilik kereta ni merupakan seorang anggota tentera udara, mmg kemas poenampilannya...proses yg dilakukan adalah tukar bom dan servis clutch pump...tapi sayangnya gambar yg diambil tak banyak sebab pemilik asyik ajak berborak...jom layan gambar mana yg ada ok...




bukti...PHA 7965...nombor 5 dah jatuh...

tekun...

kerja sampai malam...




Tukar ALTERNATOR, si Merah dari Balakong...


Pemilik kereta mengadu keretanya xboleh nak start sedangkan baru je tukar bateri...memang confirmla alternatornya dh rosak...jom layan gambar k...




memerhatikan kedudukan skru sambil cari ilham...

bukti...

dah mula dah...

dah boleh tanggal dah tu...

baru dan lama...

baru dan lama 2...




Ya ALLAH, sesungguhnya aku benar2 bersyukur kepada-MU YA ALLAH...sungguhpun kami ini dilabelkan sebagai Pomen Cap Ayam yg mana kami tidak memiliki sebarang sijil kelayakan, kami tetap berjaya membaikpulih kenderaan ini YA ALLAH...sesungguhnya Engkaulah Yang Maha Berkuasa Ke Atas Segala-galanya YA ALLAH...
Syukur Pada-MU Ya ALLAH kerana Engkau telah mempermudahkan urusan tersebut...

Pomen Pokok Ceri @ Atan - 0106315942

No comments: