Sunday, 2 July 2017

MIX Lagi...

[edit pada 31 Julai 2017 - konsep "booked & locked" ialah konsep yg diamalkan oleh aku sendiri untuk mengelakkan diri ini dari tertipu / ditipu / dll...oleh itu sesiapa yg tidak bersetuju @ tidak mahu bekerjasama dalam konsep ini, maaf, anda tidak akan dilayan...konsep ini juga adalah untuk melindungi hak-hak aku & pelanggan...dan konsep ini berdasarkan kepada 'siapa yg bayar dulu dialah yg akan diutamakan...sekian, terima kasih...]
lokasi Pomen Pokok Ceri adalah di Putrajaya...jadi kpd sesiapa yg GOOGLE Pomen On Wheel sila ambil maklum...sekian, terima kasih...

 
بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
dan Salam Sejahtera,

Salam Ampun & Maaf sebab dh lama tak update blog ni...ini adalah kerana kekangan & sekatan dari pihak atasan...ygmana kena block dgn M***U lah dan sebagainya lah...so kalini sebab tah macamana boleh terlepas pulak sebabtu aku ambil keputusan untuk update post ni...
Klini aku gabungkan kesemua sekali untuk satu post...jom layan gambar k...


WPN 9729

bukti...

leaking yg agak teruk...

bukti lg...

mmg dh teruk sgt dh ni leaking...

set recond...

intake manifold...

lg2 bukti...

rocker cover...

2nd close-up...

proses kerja di tengah malam...

keadaan dh gelap-gulita...

masih baik lg keadaannya...


Kelabu @ Tanjung Malim

rocker cover...

x ingat plak nombor plat kete ni, huhuhu...

keadaan clutch pump yg boleh kata teruk ni...

proses pembersihan...

WTQ 2062

engine mounting yg dh loose tukar baru...

bukti...

isi perut clutch pump...

tekun mencuci tu, hahahah...


tunggu masa je nak putus, huhuhuhu...

setelah siap diservis...

JLF 3904
muka letih, huhuhu...

bukti...

kotor sgt dh tu...

close-up...

selepas dicuci n servis...

close-up...

mlm baru siap tu...






Ya ALLAH, sesungguhnya aku benar2 bersyukur kepada-MU YA ALLAH...sungguhpun kami ini dilabelkan sebagai Pomen Cap Ayam yg mana kami tidak memiliki sebarang sijil kelayakan, kami tetap berjaya membaikpulih kenderaan ini YA ALLAH...sesungguhnya Engkaulah Yang Maha Berkuasa Ke Atas Segala-galanya YA ALLAH...
Syukur Pada-MU Ya ALLAH kerana Engkau telah mempermudahkan urusan tersebut...

Pomen Pokok Ceri @ Atan - 0106315942

No comments: