Sunday, 22 November 2015

TDC sensor...


بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
dan Salam Sejahtera,



Syukur Pada-Mu Ya ALLAH,sebuah lagi proton savvy AMT dapat diselamatkn...kalini pemilik mengadu keretanya susah nak start-up...ini adalah masalah normal bagi kereta proton Savvy...lalu persetujuan dicapai dan kerja2 membaikpulih pun dilakukan...adala gambar sikit sebagai bukti nk tunjuk kt pemilik, hehehe...





permulaan setelah enjin sejuk...

TDC sensor yg telah dibersihkn...

tekun sungguh wat keje tu...

Syukur pada-Mu Ya ALLAH...
Engkau telah mempermudahkan urusan tersebut...

Pomen Pokok Ceri @ Atan 010-6315942

6 comments:

Mus'ab Ahmad said...

salam bro, slalu jgk tgk2 blog nih. nk tnya, klau keta savvy amt saya nih susah nk masuk gear, apa mslhnya ye? walaupun dkt speedometer tu N masuk ke D, keta xnak gerak. pegi PSC kata gearbox kna tukar. Mau rabak wallet...

HnR Atan said...

Salam,
gear susah nk engage? clutch plate dh pernah tukar? minyak gear manual a.k.a minyak clutch plate dh pernah servis? klu ke2-2 perkara ni telah dibuat, sila periksa semula bearing clutch plate...berkemungkinan bearing dh pecah dan mengakibatkan clutch plate xdapat pressure yg betul utk engage gear...dan juga kemungkinan besar spring kt clutch plate tu dh pecah...ini aku sendiri yg dh pernah kena masa keta baru berumur 1tahun 3bulan...terima kasih krn sudi menjengok blog aku yg buruk ni :)

Unknown said...

Bro mcm mna saya nak contak encik..saya x jumpa no phone..saya nk repair kreta savvy sy...location mahkota cheras...ni no phone sy 0176842206

HnR Atan said...

Tuan,
no phone ada kt setiap hujung posting kt blog ni...

bundle bwh seratus said...

Encik kalo sy bli accumulator pump encik dtg pasir gudang pasang bp upahnyer

HnR Atan said...

Tuan #Bundle bwh seratus, utk ke pasir gudang tu kena kira kos minyak, tol & hotel bajet juga...upah ala kadar je sebab accumulator tu benda senang je...call @ sms 0106315942