Thursday, 1 October 2015

Berjinak2 dengan CAMPRO


بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
dan Salam Sejahtera,



Syukur Pada-Mu Ya ALLAH, kini aku telah mampu untuk membaikpulih kereta jenis yg lain pula...jenama yg sama sama  tapi jenis yg berbeza...ianya adalah kereta berjenama Proton berjenis GEN2...
Baru2 ni aku dah buat satu percubaan try & error d.i.y untuk tukar gasket cover enjin CAMPRO GEN2 ni dan juga tukar plug serta cuci throttle body...jutaan terima kasih kpd bro Syed Fikri kerana sudi memberikan tunjuk ajar...juga kpd staff2 bengkel yg turut sama membantu...namun maaf beribu maaf sbb hanya gambar rocker cover  je yg sempat diambil...yg lelain xsempat nak snap sbb sibuk, hehehe...jom layan gambar mana yg ada je ye...




bukak je cover  atas tengok leaking dh naik keatas tempat plug...huhuhu

kotoran yg ada tu dah tebal tu...

seharusnya dibersihkan segera, hehehe...

lagi gambar, hehehe...

minyak enjin yg dah terlalu kotor...

hitam likat minyaknya, huhuhuhuuuu...

rocker cover pun dah kotor teruk sangat dh ni...

lagi gambar rocker cover...
Syukur Alhamdulillah Ya ALLAH, urusan itu telah Engkau permudahkan...Alhamdulillah...lepasni nak tukar timing belt & air-cond belt berserta minyak gear plak, InsyaAllah...


 Syukur Alhamdulillah Ya ALLAH...

Pomen Pokok Ceri @ Atan 010-6315942

No comments: