Sunday, 22 February 2015

Melaka...


بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
dan Salam Sejahtera,



[edited on 19 january 2016 - konsep "booked & locked" ialah konsep yg diamalkan oleh aku sendiri untuk mengelakkan diri ini dari tertipu / ditipu / dll...oleh itu sesiapa yg tidak bersetuju @ tidak mahu bekerjasama dalam konsep ini, maaf, anda tidak akan dilayan...konsep ini juga adalah untuk melindungi hak-hak aku & pelanggan...dan konsep ini berdasarkan kepada 'siapa yg bayar dulu dialah yg akan diutamakan...sekian, terima kasih...]

[edited on 3 march 2017 - lokasi Pomen Pokok Ceri adalah di Putrajaya...jadi kpd sesiapa yg GOOGLE Pomen On Wheel sila ambil maklum...sekian, terima kasih...]




 Alhamdulillah Syukur kepada-MU YA ALLAH kerana dengan izin-MU jua, sebuah lagi kereta proton savvy AMT telah berjaya diselamatkan...kita layan gambar2 je ok...
clutch pump repair kit a.k.a clutch actuator

keadaan yg agak parah...

daki tebal yg melitupi...

tekun bebenor nak bukak skru mounting tu ye? hahahaha...

set clutch pump-electric pump-tangki AMT yg telah berjaya dikeluarkan...

berehat sebentar bersama Peter Stuyvesant, hahahaha...


Setelah selesai, hati ini merasa puas melihat senyuman anak kpd owner kereta ni...senyuman yg terukir itulah yg menjadi penghilang rasa penat lelah membaikpulih kereta tersebut...Alhamdulillah YA ALLAH...

p/s: gambar selepas dibersihkan memang tak ingat langsung nak snap, hihihi...



Pomen Pokok Ceri @ Atan
 010-6315942





8 comments:

Sophia Arabella said...

salam. saya nak tanya, ada tak jual gear box AMT savvy. Kalau ada, berapa harganya? whatsapp/sms - 0194560115 (sophia). termia kasih.

HnR Atan said...

salam,
gearbox AMT teramatlah mahal... klu beli baru kt PROTON lg la memeningkan kepala bila dgr harganya...kebiasaannya sy tak tukar set gearbox AMT sebab selagi boleh repair kita repair je...kos pun boleh dikurangkan ikut kesesuaian bajet owner...terus-terang harga plg tinngi sy buat repair pun maximum RM3.5K...itu termasuk semua kos barang2 ganti, minyak gear auto n manual, reset ecu tcu n upah serta kos pengangkutan...apa2pun boleh sms/call sy di 010-6315942, TK...

Ahmad Firdaus said...

Salam,tuan sy ade svvy amt minyak menitik dkt oil sump/nut bwh tu..dah tukar nut pun still menitis..jd lps sy service kat klang n pomen tu ade bg sy washa rosak..dia ckp ni tak bole pkai dh..jenuh cri pomen kat manjung ni semua kdai pegi minyak still menitis lg..minta jasa tuan bantu sy dlm hal ni ..daus col 0165233348/whatsapp 0134055266 sy bole anta gamba washa tu kalau tuan nak tq

HnR Atan said...

salam Encik Ahmad Firdaus,
teman xguna whatsapp, minta maaf bebanyak yer...tp boleh je klu nk antor MMS ke nombor teman ni 0106315942...

cheap sale lah! said...

Salam, ingin tanye.. Lampu check engine light nyala bile driving.. Cume hanya bole bawak sampai 80 km/h saje.. Bole tolong advise apa masalah nya? Terima kasih..

HnR Atan said...

salam encik cheap sale lah,
itu kena diagnose dulu...kadang2 ada kekotoran je kt memana connector...tp rasanya ianya adalah berkaitan dgn ECU TCU ataupun throttle body...try bersihkan dulu...

cheap sale lah! said...

Encik ade datang ke jb? Area saye Di jb.. Susah nk carik pomen yg tau bikin savvy..

HnR Atan said...

saya bergerak ikut lokasi yg diminta oleh pengguna a.k.a customer...pasir mas pun saya pernah sampai...bolehlah call atau sms saya utk maklumat lanjut ye, tq...